Наградиха победителите в XIV Национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат

   Кметът на Община Кубрат Алкин Неби бе гост на тържествена церемония в град Кубрат, на която бяха връчени наградите на победителите в четиринадесетия национален конкурс за хумор и сатира. Събитието стартира с издигане флага на кубратския хумористичен клуб "Жарава".
   Сред гостите на събитието бяха още областният управител на Разград Иван Борисов, председателят на Общинския съвет в Кубрат Хюсеин Юмеров, н-к отдел "ПКСДТО" Здравко Вутов, местни общественици, творци, журналисти и други. Организатори на културния форум са Община Кубрат, програма "Христо Ботев" на Българското национално радио (БНР) и местният клуб на хумориста. Приветствие към творците отправиха кубратският градоначалник Алкин Неби, областният губернатор Иван Борисов, както и отличените творци.
   В тазгодишното издание участваха 117 майстори на хумористичните жанрове от цялата страна, като най-много те бяха от столицата София. Двама творци имаше от Република Турция, а за първи път и от Република Беларус (Белорусия).
   Получените творби в три раздела – карикатура, кратки сатирични форми, стихотворения или кратък хумористичен разказ, бяха оценявани от жури в състав: Весел Цанков и Митко Новков от БНР, както и от Майя Чолакова от София.
   Победител в раздел "Карикатура" стана Ивайло Цветков от София. Втори в категорията се нареди русенецът Валентин Георгиев, а трети – Цочо Пеев от Пловдив. Наградата на Съюза на Българските художници (СБХ) отиде при столичанинът Георги Чалъков.
   Наградата на името на Велко Велков бе присъдена на Диляна Николова от София, а наградата на Дулинко Дулев получи разградчанинът Иван Джебаров.
   Първо място в раздел "Стихотворения или кратък хумористичен разказ" спечели Петър Нешев от София, следван от Иван Трифонов от Казанлък и Александър Чинков от Кърджали. В този раздел бе дадена и поощрителна награда за Горица Маджарска от Враца.
   В категорията "Кратки сатирични форми" първа награда бе присъдена на кубратчанинът Димитър Атанасов. На второ място се класира Динко Павлов от Бургас, а на трето – Христина Острикова от София. Поощрителна награда взе Иван Беловски също от София.
   Една специална награда бе присъдена и от Българското национално радио, която получи Васил Сотиров от София.
   В рамките на тържеството бе открита и самостоятелна изложба на Никола Георгиев – Кайо, като награда от името на Община Кубрат и клуба за хумор и сатира "Жарава".
   Най-добрите карикатури на участниците в конкурса бяха изложени във фоайето на читалището. По повод събитието бе издаден и специален алманах в електронен вариант с творби на участници в конкурса.
   В края на церемонията всички се насладиха на прекрасните изложби и културни произведения.

 

 

 

Наградиха победителите в XIV Национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат Наградиха победителите в XIV Национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат Наградиха победителите в XIV Национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат
Наградиха победителите в XIV Национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат Наградиха победителите в XIV Национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат Наградиха победителите в XIV Национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат

Назад