Деца от гр. Кубрат се преклониха пред хляба

   На 12.12.2012 г. в ЦДГ „Щастливо детство” гр. Кубрат се проведе развлечение с децата на тема „Никой не е по-голям от хляба”. В специално подредена стая в битов стил, камина и огнище, децата се потопиха в стари времена, когато бабите са замесвали хляба, пекли са питки в огнището и докато чакат „питката да си обиколи нивката” са разказвали сладки приказки. Ролята на бабата беше изиграна от г-жа Ненкова - учителка на децата от трета група, която посрещна децата от всички групи в „неиния дом”. Децата пяха песни, играха танци и драматизираха: приказката за питката, приказката за Хитър Петър и симидчетата и приказката за мързеливите синове. На гости на стопанката пристигнаха и коледарите, които благословиха дома за здраве и берекет.
   Официални гости на празника бяха г-жа Снежана Георгиева – зам. кмет и г-н Стефан Калинов - Директор Дирекция „ХДТО”. В края на празника децата получиха топли питки, замесени от бабата, симидчета и гевречета за коледарите. Развлечението с децата е поредната инициатива на педагогическия екип на ДГ, след посещението им в мелница и хлебопекарна. Инициативите по темата „Пътят на хляба” ще продължат през цялата година.
   Идеята на учителките е да научат децата, че хлябът е богатство. Пред хляба лоши думи не се изричат. Да се хвърля хляб е грехота, дори и трохи не се газят. Хляба събира всички на трапезата и всички трябва да знаят че: „Никой не е по-голям от хляба”.

 

 

 

Деца от гр. Кубрат се преклониха пред хляба Деца от гр. Кубрат се преклониха пред хляба Деца от гр. Кубрат се преклониха пред хляба
Деца от гр. Кубрат се преклониха пред хляба Деца от гр. Кубрат се преклониха пред хляба Деца от гр. Кубрат се преклониха пред хляба

 

Назад