Поздравителен адрес от кмета на община Кубрат Алкин Неби по случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост и Ден на Кубрат

   Уважаеми дами и господа,
   Уважаеми учители и ученици,
   Уважаеми просветни и културни дейци,
   Скъпи съграждани,
   „Върви народе възродени, към светла бъднина върви” – това са думи, които всеки българин знае от момента на пристъпването на училищния праг, и които носи в сърцето си, докато е жив. 24 май е празник, символизиращ достойнството, традицията и духовността на българина.
   По своя културен размах, делото на Кирил и Методий има не само национално значение – то е част от световната културна съкровищница!
   На 24 май посрещаме с вълнение и празника на нашия град, който отразява всички нас, с нашето многообразие, емоции, действия.
   Благодаря на всички, които обичат града ни и с воля, надежда и с труда си допринасят за неговото развитие и просперитет. Убеден съм, че благодарение на съвместните усилия на общината, общинския съвет, институциите, бизнеса и на енергията, инициативността и волята на гражданите, ще постигнем по-добро бъдеще и ще продължим да отстояваме авторитета и доброто име на града и на Община Кубрат.
   На всички Вас пожелавам здраве, професионални успехи и самочувствие, с което да предавате на идните поколения своите знания, душа и любов! Гордейте се със своята просветна мисия и пазете живо пламъчето на българщината!
   А Вие, ученици, бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! Бъдете горди със своите знания и стремежи! Бъдете отговорни млади българи!
   Честит празник!

   Алкин Неби,
   Кмет на Община Кубрат

 

 

 

24 май

 

Назад