Концерт на площада в Кубрат

   Красиви шедьоври на камерната и класическа музика огласиха на площад „Възраждане“ в центъра на град Кубрат. Концертът на „Carnevale ENSEMBLE“ от гр. Русе се проведе в лудогорския град под патронажа на Община Кубрат и кмета г-н Алкин Неби.
   Талантливите музиканти от крайдунавския град изпълниха пред публика произведения на Бах, Б. Марчело, Моцарт, Г. Форге, Хлост, Барток, Григ, Големинов и др. Концертът се проведе по повод празничните събития от културния календар на Общината за месец май 2021 г. Сред присъстващите на събитието бяха завеждащият отдел „ПКСДТО“ към местната администрация в Кубрат г-н Здравко Вутов, местни парламентаристи и общественици, почитатели на камерната музика и граждани.
   Гостуващите изпълнители на класически инструменти в Кубрат Бяха: цигуларите Роберто Карневале и Мила Иванова, виолистката Галина Косева, флейтистката Надежда Андреева, виолончелистката Пламена Величкова, кларинетиста Здравко Саралиев, както и Никола Зампис-обой и силвана Петкова-контрабас. Вечерта завърши с овации за класическите изпълнители и щастливи емоции за кубратската публика.

 

 

 

Концерт на площада в Кубрат Концерт на площада в Кубрат Концерт на площада в Кубрат
Концерт на площада в Кубрат Концерт на площада в Кубрат Концерт на площада в Кубрат

Назад