Посланиците на Добротата и Посланиците на Гората с подаръци за Деня на щастието от МКБППМН-Кубрат и Изпълнителна Агенция по горите-София по случай предстоящите дни на Седмицата на гората

   МКБППМН-Кубрат избра един от най-позитивните дни от календара - 20 март - денят на щастието, за да благодари на всички деца - доброволци, които от началото на годината с подкрепата на техните учители и родители участват в реализирането на инициативите на комисията – а това са малките художници, които спретнаха ръкави за да превърнат черно-белите илюстрации на картинната книга „Приказка за Добротата“ в цветни. Най-малките сред тях са Мелис Ахмед и Елчин Рухиева, които са само на 3 годинки.
   Декоративно сърце избра местната комисия, за учениците от Езиковата школа в Кубрат, учениците от начален етап на кубратското средно училище, учениците от Беловец, Сеслав и Юпер, които писаха на тема добротата, изработиха плакати с позитивни послания за по-добър и по спокоен свят. Сърцето е най-разпознаем символ за съпричастност, доброта, състрадателност, милосърдие, благодарност и др.
   За втора поредна година емпатистите към местната комисия, станаха партньори на Изпълнителна Агенция по горите към МЗХ-София. Образователни книжки за малчуганите, които в предстоящите празници посветени на седмицата на гората ще гостуват с изложба в МКБППМН-Кубрат изпратиха от Агенцията. В тях на достъпен език и с богата илюстрация се разказва за всички дейности, за които се грижат горските служители и работници. Първата изложба е посветена на денят на щастието и Първа Пролет. В нея участват деца от 3-10 годишна възраст. Предстои с плакат да участват ученици от Кубрат, Беловец, Юпер и Сеслав. Първият плакат „Посланици на гората, защо не?!“, вече е в класните стаи на класовете-партньори.
   С Агенцията, МКБППМН-Кубрат си партнира от миналата година, а сходните идеи и разбирания относно екологичното възпитание и възможностите на горската педагогика, станаха повод за последвалото сътрудничество.
   Поради усложнената обстановка в страната, събитието по връчването на символичните подаръци ще се осъществи на по-късен етап.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Съвместна инициатива на МКБППМН-Кубрат и ИАГ-София Съвместна инициатива на МКБППМН-Кубрат и ИАГ-София Съвместна инициатива на МКБППМН-Кубрат и ИАГ-София

Назад