Пожарникари и доброволци „отводняваха“ читалището в Кубрат

   Учение за ограничаване на последствията от наводнение се проведе в град Кубрат.
   Участие в акцията взеха екипите на пожарната в Кубрат и доброволците към Община Кубрат, които предотвратиха мащабно наводнение в приземно помещение на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в лудогорския град. За радост на всички това бе само сценарии на учение по предотвратяване на бедствия и аварии. Сред присъстващите на учебната акция бяха началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кубрат Ивайло Иванов, както и ръководителя на Общинската спасителна команда Цветелин Цанев.
   Екипите успешно разгърнаха отводняваща техника и чрез мотопомпа бе отводнено котелното помещение. Доброволното формирование от своя страна издигнаха пясъчна дига в района на компрометирания участък и взе ключово участие по отводняването на залятото помещение. За целите на занятието участва и специализиран автомобил със звукова и светлинна сигнализация. За целите на учението за кратко бе отцепено и част от уличното платно на ул. „Цар Симеон“ в общинския център.

 

 

 

Пожарникари и доброволци „отводняваха“ читалището в Кубрат Пожарникари и доброволци „отводняваха“ читалището в Кубрат Пожарникари и доброволци „отводняваха“ читалището в Кубрат

Назад