3 декември – Международен ден на хора с увреждания

   По случай Международния ден на хората с увреждания кметът на Община Кубрат г-н Ремзи Халилов се срещна с представители на Териториалната организация на Съюза на слепите. На срещата се дискутираха проблеми, възможности за подкрепа в осигуряването на социална защита, равностойно и пълноценно участие на хората с увреждания в обществения живот на общината. От името на Общината Кметът подари компютърна конфигурация и принтер за подпомагане дейността на организацията. Дарението получи председателят г-н Никола Панайотов.
   Г-н Ремзи Халилов отправи поздравителен адрес към хората с увреждания от Община Кубрат, в който се казва:
   „Вие сте част от нашето общество, наши съграждани и ние ежедневно и с готовност ви подпомагаме да подобрите качеството си на живот, да намерите своята реализация като независими, пълноценни и активни личности. Със своята активна дейност вие ни съдействате в търсенето на нови и по-добри решения за социалната ви интеграция. Нека човеколюбието, добротата, нашата подкрепа ви съпътстват в трудните ви делници.”
   Празникът продължи с поздравителна програма от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кубрат и самодейни колективи.

 

 

 

Клуб „3 декември – Международен ден на хора с увреждания Клуб „3 декември – Международен ден на хора с увреждания Клуб „3 декември – Международен ден на хора с увреждания

 

Назад