Кметът Алкин Неби провери ремонта на пътя Русе - Кубрат

   Кметът на Община Кубрат Алкин Неби провери днес стартиралите ремонтни мероприятия на улица „Витоша“ в град Кубрат.
   След фрезоване по главната пътна артерия в лудогорския град вече е положен солиден пласт асфалт и бордюри от двете страни на платната, а за добре свършената работа кметът поздрави ремонтният екип лично. Заедно с кубратския градоначалник бяха също зам.-кметът Мирослав Йорданов и председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров. По отношение на качеството екипът увери, че компромис с него не може да се прави, а строително-ремонтните дейности се извършвали планово и целесъобразно, с оглед и на метеорологичната обстановка.
   Към момента асфалт се полага на едното платно, като предстои съвсем скоро цялостното асфалтиране на улицата да приключи и да бъдат положени плочки за пешеходците. Кметът разговаря също с живеещи в районна, които изказаха задоволство относно ценната придобивка. Хората споделиха, че от дълго време улицата започнала да се руши поради натоварения трафик, но вече се успокоили след пристигането на машините и техниката. Уличното платно е част от плановата рехабилитация на второкласната отсечка Русе – Кубрат, която вече се ремонтира изцяло и е с обща дължина от 47 км. Cтoйнocттa нa пpoeктa e 45 млн. лв. и тpябвa дa бъдe зaвъpшeн зa 10 мeceцa. Пpoeктът пpeдвиждa изгpaждaнeтo нa нoвa кoнcтpyкция нa мecтaтa c нeдocтaтъчнa нocимocпocoбнocт и пoлaгaнe нa нoвa acфaлтoбeтoнoвa нacтилкa в цeлия yчacтък.

 

 

 

Кметът Алкин Неби провери ремонта на пътя Русе - Кубрат Кметът Алкин Неби провери ремонта на пътя Русе - Кубрат Кметът Алкин Неби провери ремонта на пътя Русе - Кубрат

Назад