СОУ "Христо Ботев" гр. Кубрат - успешни участия в национални и международни проекти

   Учениците и учителите от СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат продължават изявите си в национални и международни проекти. Ученици от X, XI и XII клас с ръководители Нина Цонева и Татяна Дочева участваха в симулация на заседание на европейския парламент в Страсбург. Това бе второто тяхно подобно участие. До него се стигна чрез предварителен подбор след дебати между 12 училища от страната. В Страсбург младите евродепутати дискутираха по шест теми, свързани с екология. Освен знания, те показаха и отлично владеене на английски език и умения за работа в екип.
   Много резултатно беше участието на кубратски ученици с ръководител Елка Димитрова в XI национално състезание по природни науки и екология във Варна. В него участваха 19 отбора от V - VIII клас и 50 от IX - XII клас. Мелиса Евелинова и Светослав Цветков от VIII клас спечелиха второ място с проекта си „Да отгледаме своя обяд“, а Каролина Русева и Айлин Чаушева от XII клас за проекта си „За да запазим света, нека първо защитим гората“ получиха отличен /5.50/.
   За трети път училището участва в национален фестивал в Севлиево. Ученици от гимназиалния курс с ръководители Любка Мишева и Росица Христова се включиха в направлението „Театрални постановки и демонстрации на сцената“.
   Постановката им „Едно необикновено пътуване“ бе класирана на първо място. С нея екипът ще кандидатства за допускане до международно участие в същия конкурс, но през 2013 година в Германия.

 

Назад