Проведен конкурс „Дари цвете на своята община”

   По случай деня на българската община - 12 октомври в Община Кубрат се проведе конкурс под мотото „Дари цвете на своята община”. Инициаторите Вилдан Халилова, главен експерт-еколог и Феодора Илиева – главен експерт от културния отдел на Дирекция „Хуманитарни дейности и техническо обслужване” вдъхновиха много от служителите в общината, които със своите предложения превърнаха фоайето на Общината в малък китен оазис. Много зеленина и цветя от различни видове посрещаха посетителите на Общината и будеха възхищение от многото идейни изпълнения в продължение на една седмица. Саксии украсени с много калинки, декоративни мрежи, миди, речни камъни допълваха прелестта на самите саксийни цветя. На тържествен обяд в уютния ресторант „Колибите” по случай празника на Общината жури в състав: Стоян Черников-художник и Теодора Митева, собственик на цветарски магазин в града обявиха и победителите в конкурса, разделени в три групи.
   В раздел „Палми” първото място се присъди на Гюлсели Карасюлейман, второто място на Мария Кирилова и Февзие Махмудова, третото място на Магдалина Георгиева.
   В раздел „Фикуси” служителката Алисе Незирова беше отличена с първото място, наградата за второ място отиде при служителите от отдел „Просвета”, третото място беше присъдено на Семра Неби.
   В раздел „Соколенти и Борове” наградите за първо, второ и трето място бяха както следва: Отдел „Просвета”, Фикрие Хасанова и Магдалина Георгиева.
   За идейно изпълнение и аранжиране с поощрителни награди бяха отличени служителките - Вилдан Халилова, Гюлджан Касим и Джанел Алиева. Специалната награда беше връчена на Снежана Петкова, а за цялостно участие наградата отиде при Цилия Йотова.
   Победителите от конкурса получиха предметни награди, които връчи г-жа Снежана Георгиева, заместник кмет и председател на МКБППМН в Община Кубрат.
   Всичките 40 саксии взели участие в конкурса остават като дарение в Общината и ще украсяват коридорите и залата на Общината и така ще допълват атмосферата с повече екзотика и усещане за радост и настроение. Така с инициативата служителите от общината превърнаха работното си място в още по-красиво и желано.
   
   Надие Карагьозова

 

Назад