Награди за изявени ученици в Кубрат

   Община Кубрат отличи изявени ученици в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. Церемонията се проведе при строги правила и мерки в градския парк "Омол".
   Парични награди, грамоти и лакомства получиха 53 ученици и три колектива, постигнали успехи в сферата на науката, изкуството, спорта, в общински, областни и национални състезания и конкурси. Кметът на Кубрат Алкин Неби пожела на наградените ученици "още по-големи успехи и да продължават да прославят своя град в региона, страната и чужбина".
   Награди получиха младите таланти от Танцов клуб "Валенс" с ръководител Валентина Петрова, завоювали второ място на националната фолклорна среща "Автентичност и съвремие" в Попово. Танцьорите са носители и на отличието I-ва степен "Стожер на българщината" от националния концерт на лауреатите в София.
   Колективни награди получиха също и ученици при Средно училище "Христо Ботев" в Кубрат, участвали в националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език. Сред официалните лица на събитието бяха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов, представители на общинската администрация, директори на учреждения и институции, ученици, преподаватели и родители.

 

 

 

Награди за изявени ученици в Кубрат Награди за изявени ученици в Кубрат Награди за изявени ученици в Кубрат
Награди за изявени ученици в Кубрат Награди за изявени ученици в Кубрат Награди за изявени ученици в Кубрат

Назад