„Учителю, благодаря“ - празничен поздрав от децата на МКБППМН-Кубрат по случай 24 май

   

… „Когато за пръв път страхливо
аз в класната стая надникнах,
тъй ласкаво ти ме погали,
че в същия миг те обикнах….“ (Леда Милева)


   По случай 24 май 2020 - денят на славянската писменост и култура, емпатистите от Кубрат подготвиха празничен поздрав от традиционни пожелания и избраха две творби от класиците на детската литература Леда Милева и Дора Габе посветени на всеотдайния труд на учителя „Моята учителка“ и „На учителя“. Ето какво написаха Дилек, Джем, Симон и Алим от името на своите връстници към всички учители: „Учителю, благодаря! За грижите, за търпението, за любовта, за знанията, за мъдростта, за всичко! Ви сте нашите съвременни будители и добри примери! Честит празник!“
   Всеки един от нас пази в спомените си името на любим учител и хубавите събития, в които се откроява фигурата на учителя - като денят на народните будители, международният ден на учителя и 24 май са поводи за милите спомени от училище.
   Емпатистите, обичаме да сме цветни. Да създаваме и изживяваме емоциите си цветно, също като дъгата. Избрахме поредния ни поздрав по хубав повод да не е по различен. Нашите учители го заслужават!
   Децата трябва да бъдат научени отрано да изградят култура на отношение, уважение, да изразяват благодарност и признателност. Когато настъпи подходящият повод и време да споделят от сърцето и със сърцето обичта към хората, които се грижат за тяхното израстване като пълноценни личности.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Празничен поздрав от децата на МКБППМН-Кубрат Празничен поздрав от децата на МКБППМН-Кубрат
Празничен поздрав от децата на МКБППМН-Кубрат Празничен поздрав от децата на МКБППМН-Кубрат

Назад