Състезание по офроуд в Беловец

   Любителско състезание по офроуд беше организирано в местността Балабана край Беловец по случай празника на кубратското село. В него взеха участие 11 екипажа от Шумен, Сливен, Русе и Разград. Трасето за неспециалистите бе ужасяващо, но след приключване на надпреварата самите състезатели го обявиха за „перфектно". Многобройната публика се наслади на екстремни ситуации, главоломни спускания, изкачване на мощните джипове, а за радост всичко завърши благополучно.
   Състезанието се проведе в два тура, като във втората част екипажите преминаха по трасето в обратна посока.
   Най-много ядове създаде водното препятствие, което още след първия преминал джип се превърна в половинметрова кална локва. Там и на още няколко други места се наложи машините да бъдат теглени на буксир.
   В крайна сметка победител стана Илиян Илиев от Разград, втори и трети се класираха съответно Борислав Борисов от Русе и дебютантът Тодор Петров от Нова Черна, Тутраканско.
   По време на състезанието имаше и друго шоу за зрителите. Над местността продължително кръжа със своята машина парапланеристът Хълми Солак, на 68 години, от Глоджево.
   За радост на най-малките зрители, той на няколко пъти хвърли бонбони от въздуха.
   На още една офроуд надпревара предстои да се насладят хората от Кубратско. Тя е насрочена за 29 септември, когато своя селищен празник отбелязва Юпер.

 

Назад