Честване на Трети март в Кубратско

   В навечерието на Националния празник 3-ти март заместник-кмета на община Кубрат Мирослав Йорданов бе на работно посещение в две населени места в общината. Заместник-кметът първо се срещна с местните общественици и самодейци при НЧ "Стефан Караджа-1928" в с. Бисерци. Там г-н Йорданов бе посрещнат лично от кмета на селото Алиш Арифов, а Баба Марта закичи с красиви мартеници всички гости и присъстващи, сред които бе и председателят на читалището в Кубрат инж. Руси Русев.
   Приветствия по повод празника на самодейците и Трети март отправиха кмета Арифов и зам.-кмета Йорданов, който отправи своите пожелания най-вече за здраве и бъдещи творчески успехи. За успехите на самодейните състави в Бисерци разказа директорът на Основно училище „Н. Й. Вапцаров” Димитричка Ангелова, която не скри възхищението си от таланта и богатството на самодейците и местния фолклор в селото. В селото бе издигнат и националния флаг, а малки и големи поднесоха венци и цветя.
   Второто село, което посети зам.-кмета бе Севар. Там той участва в тържество на ОУ "Никола Вапцаров" по повод предстоящия Национален празник на страната. Тържественото събитие стартира в двора на училището с издигането на националния трибагреник и продължи в салона на учебното заведение. Тържеството уважиха още кмета на селото Леман Сюлейманова, местни общественици и жители на селото, сред които родители, близки и приятели. Тържествена програма с песни и стихотворения представиха и малки, и по-големи ученици. Поздравления по случай настъпващия празник бяха отправени от заместник-кмета Йорданов, кмета на Севар Леман Сюлейманова и директора на училището Зия Кючуков. След тържествената част последва награждаване на ученици, участвали с картинен конкурс, посветен на националния празник. Предметни награди имаше и за ученици, участвали в Областно първенство по шах за ученици от V-VII-ми клас в Разград. Сред отличилите се бе ученикът Сейфедин Иванов, който получи специална награда за най-полезен състезател в турнира. Не на последно място бе награден и училищният отбор по бадминтон, който завоюва второ място в Областното състезание в тази дисциплина също в лудогорската столица. Специална награда за цялостен принос получи бившият шахматист Алисерда Ибрямов.

 

 

 

Честване на Трети март в Кубратско Честване на Трети март в Кубратско Честване на Трети март в Кубратско
Честване на Трети март в Кубратско Честване на Трети март в Кубратско Честване на Трети март в Кубратско

Назад