МКБППМН-Кубрат с предизвикателство към малките възпитаници на художника Димитър Атанасов

   Любовта към четката, боичките, цветовете, интересът към различните рисувателни техники, споделеното време с приятели, среща с връстници и др. са част от мотивите на малките художници, които два пъти седмично посещават ателието по рисуване към читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Кубрат. Ръководител на школата е Димитър Атанасов, познат като златното перо и четка в родния си град. Посетителите на школата са ученици на възраст 9-13 години. Една част от малките художници споделят, че именно ръководителят е причината да се запишат в школата, защото искат да станат като него – да претворяват реалността чрез средства различни от словото. Познават неговия талант от изложбите, на които са ги водили техни родители или учители. Митко Атанасов не е само учител по рисуване, но и разказвач на житейски истории, които превръщат съвместните срещи в полезни и ползотворни и ги правят в още чакани и желани.
   Петъчната среща за малките художници донесе и изненада за тях. Секретарят на МКБППМН-Кубрат д-р Надие Карагьозова посети ателието и подари на малчуганите от позитивните папки на комисията с послания за повече заедност и сплотеност и ги поздрави, за правилния избор на място, където имат прекрасната възможност - да се учат, преживяват и съпреживяват различни моменти и чувства от съвместната работа. Преди да си вземе довиждане с талантите, секретарят на комисията отправи предизвикателство, малките художници да рисуват на тема „Пролет“, и да изненадат с малка изложба своите приятели от „Кубратска гора“ (дългогодишни партньори на местната комисия) по случай настъпващата пролет и седмицата на гората, която се празнува в началото на април.
   МКБППМН през годините е популяризирала въздействащата сила на изкуството не само като художествена ценност, но и като възпитателно средство. Поощрявала и провокирала е децата да се развиват в различни дейности, за които имат заложби и влечение. И в тази връзка е организирала десетки конкурси за рисунка, есе, презентации по различни поводи, изработване на плакати с послания, за да създаде пространство, в което деца от различни възрастни да имат възможност да покажат отношение чрез таланта и уменията си.
   Всяко участие на децата в подходяща извънкласна дейност всъщност е форма за личностно усъвършенстване в социалното взаимодействие и носи своите големи ползи за цялостното му развитие.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

МКБППМН-Кубрат с предизвикателство към малките възпитаници на художника Д. Атанасов МКБППМН-Кубрат с предизвикателство към малките възпитаници на художника Д. Атанасов МКБППМН-Кубрат с предизвикателство към малките възпитаници на художника Д. Атанасов

Назад