Секретарят на МКБППМН-Кубрат гостува на Клуб „Калейдоскоп” в СУ „Св. Кирил и Методий” - Самуил

   Емоционален старт и емоционален завършек отбеляза срещата в самуилското училище състояло се на 22 януари 2020 година. По инициатива на учениците от литературния Клуб „Калейдоскоп” при СУ „Св. Кирил и Методий” село Самуил с ръководител Корнелия Тодорова и по покана на ръководството на училището, д-р Надие Карагьозова (секретар на МКБППМН-Кубрат) беше гост на творческа среща, която се проведе в Храма на знанието – училищната библиотека, в която взеха участие учениците от всички степени на образованието и педагогическия екип.
   Срещата откри директорът на самуилското училище Орхан Исмаил, който сподели, че идеята за поканата е дошла по време на съвместна дискусия на ученици и учители, изразили желание да домакинстват „Час по щастие”, която е гостувала в много училища в района и страната. „Час по щастие” е наименованието на авторската превантивно-образователна програма на д-р Карагьозова, състоящата се от теми и интерактивни уроци, които целят позитивиране на училищната среда, в която всички участници в процеса на педагогическото взаимодействие си сътрудничат, партнират, помагат, за да осмислят и осъзнаят необходимостта от заедност, сплотеност и екипност.
   Срещата протече изключително динамична в топла и дружелюбна атмосфера, в която учениците изненадаха гостенката, като представиха нейната визитка през техните очи. Изборът на формата на събитието тип „Телевизионно студио” повиши интереса и засили активността на всички и оформи един интересен разговор с въпроси и отговори. Какви отговорности има специалист работещ с деца в конфликт със Закона?, Как се е родила идеята за създаване на Клуб „Емпатия”, каква е била детската мечта, как се справя с трудностите и проблеми самата тя, какви са причините за детската агресия, как може да я снижим и куп други въпроси отправиха ученици и учители към д-р Карагьозова, която с много примери и чувство за хумор отговори на отправените въпроси. В края на приятелската среща, учениците от Клуб „Калейдоскоп” изненадаха д-р Карагьозова с декоративен фенер и пожелаха да бъде посланик на светлината и знанието. Педагогическият екип подариха картина, дело на директора на училището Орхан Исмаил, който е популярно име сред хората на изкуството в Лудогорието.
   В знак на благодарност за поканата и бъдещото сътрудничество, което пролича у всички д-р Карагьозова, подари сборник с разкази на един от класиците на българската литература Йордан Йовков с пожелание малките читатели да открият вълшебството от четенето и магията на словото. Педагогическият екип получиха книжки за методическа помощ и подкрепа. С много прегръдки по случай световния ден на прегръдката, който се отбелязва на (21 януари) и снимки за спомен за училищния календар приключи приятелската среща.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Секретарят на МКБППМН-Кубрат гостува в СУ „Св. Кирил и Методий” - Самуил Секретарят на МКБППМН-Кубрат гостува в СУ „Св. Кирил и Методий” - Самуил Секретарят на МКБППМН-Кубрат гостува в СУ „Св. Кирил и Методий” - Самуил

Назад