Ученици от Кубрат помогнаха на тримесечно бебе от Монтанско

   Ученици от Кубрат помогнаха с финансови средства на тримесечно бебе от град Берковица, обл. Монтана. Малката Мартина е с чернодробна недостатъчност, а за лечението й в Турция са нужни доста средства, разказа ученичката Хелин Байрактарова, която първа е предложила средствата от провелият се през изминалата година училищен Коледен базар да отидат в помощ на бебенцето.
   Дарителската акция е на учениците от 9-ти "а" клас при СУ "Христо Ботев" в Кубрат с класен ръководител г-жа Марийка Христова. Деветокласниците са основни инициатори на идеята, но в последствие към тяхната кауза се включват и други седем класа от учебното заведение в лудогорския град. Събраните средства са в размер на 545 лева и те ще отидат за лечението на мъничката Мартина, която вече е претърпяла две животоспасяващи интервенции в южната ни съседка на стойност 64 000 евро.
   Към настоящият момент борбата за живот на бебенцето продължава, както и набирането на средства за неговото лечение. Апелът за помощ е отправен от семейството на малката Мартина. От учебното заведение в Кубрат се надяват на щастлив и благоприятен развой за детето и неговото семейство.

 

 

 

Ученици от Кубрат помогнаха на тримесечно бебе от Монтанско

Назад