Коледно-новогодишен концерт в с. Медовене

   Народно читалище "Христо Ботев" в кубратското селo Медoвене организира коледно-новогодишен концерт. Гости на събитието бяха кметът на общината Алкин Неби, кметът на селото Зекерие Зекериев, местни общественици и жители на селото.
   Концертът бе организиран и по повод 92 години от създаването на селското читалище, основано на 23-ти декември през далечната 1927 година. Приветствия към присъстващите и към самодейците отправиха кметът на селото Зекериев и кмета Алкин Неби. От сцената кубратският градоначалник се обърна към жителите на селото с призива да бъде съхранявана и утвърждавана читалищната дейност и да продължи тя да се развива. Кметът Неби благодари на читалищните самодейци в лицето на председателят на културното поприще Руска Тодорова и подчерта нейната обединяваща роля в нелеката задача в опазването и съхранението на местните традиции и обичаи. В своето обръщение Неби заяви още, че Община Кубрат ще продължи да оказва подкрепа и да бъде опора за всеки радетел на културата, фолклора и просветното дело. Кметът на Кубрат пожела на всички весели коледни и новогодишни празници.
   Началото на концерта в Медовене постави танцовата група "Росна китка", която изпълни народните танци "Стамена", "Дуна идва", "Пайдушко хоро" и "Кулско хоро". Заедно с групата бяха и представители от Танцова формация "Лудо младо" от град Кубрат. Певиците от местното читалище Гергина Иванова и Пенка Георгиева изпълниха народни хороводни песни. Пред присъстващите бе разиграна хумористичната сценка "Среща на Кина и Пена", а в края на концерта Дядо Коледа раздаде подаръци на най-малките малчугани от селото. В края на събитието се проведе и традиционна томбола, а за всички участници бе организирана богата почерпка.

 

 

 

Коледно-новогодишен концерт в с. Медовене Коледно-новогодишен концерт в с. Медовене Коледно-новогодишен концерт в с. Медовене
Коледно-новогодишен концерт в с. Медовене Коледно-новогодишен концерт в с. Медовене Коледно-новогодишен концерт в с. Медовене

 

Назад