Дядо Коледа раздаде подаръци и в село Беловец

   Благотворителен коледен концерт се проведе в кубратското село Беловец. Сред присъстващите на културното мероприятие бяха кметът на селото г-жа Гюлнур Мустафова, завеждащият отдел "ПКСДТО" към община Кубрат г-н Здравко Вутов, учители, деца и родители.
   Местните самодейци при НЧ "Светило - 1926" представиха пред публиката богата и пъстра програма, изпълнена с много песни и танци, а също и положителни емоции. Още в началото Управителния съвет на читалището и местното кметство изказаха благодарности към всички спонсори и към хората с големи сърца, осигурили средства за закупуването на подаръци за децата, участвали в концерта, а също и за децата в неравностойно положение от местната Детска градина. Подаръците бяха раздавани лично от Дядо Коледа и Снежанка.
   Поздравителен адрес от името на общинския кмет г-н Алкин Неби бе връчен от г-н Вутов, а топли думи и пожелания към самодейците и жителите на селото отправи кметът на най-голямото село в общината г-жа Гюлнур Мустафова. Първият поздрав към публиката бе от певците на Групата за автентичен фолклор, които изпълниха песните "Разсърди се малка мома" и "Тодоро Тодорке". Стихчета за Дядо Коледа изпълниха малчуганите от Детска градина "Осми март" в с. Беловец, а за доброто настроение на всички се погрижиха децата от ОУ "Васил Левски" - с. Беловец с ръководител г-жа Фани Чакърова. На сцената последва и поздрав от група "Доверие" към местния клуб на хората с увреждания с ръководител г-жа Миннет Яхова. Певците изпълниха песните "Снощи вечер на порти" и "Катерино моме". На сцената танцуваха децата и от група "Дъга", които изпълниха танците "Стамена" и "Леле Яно". "Каракачанско хоро" изпълни новосформираната група за модерни танци "Танцувай с мен" в с. Беловец.
   С този концерт бе поставен краят на културния цикъл от мероприятия за вече отиващата си 2019 година. Всички присъстващи си пожелаха светли коледни и новогодишни празници.

 

 

 

Дядо Коледа раздаде подаръци и в село Беловец Дядо Коледа раздаде подаръци и в село Беловец Дядо Коледа раздаде подаръци и в село Беловец
Дядо Коледа раздаде подаръци и в село Беловец Дядо Коледа раздаде подаръци и в село Беловец Дядо Коледа раздаде подаръци и в село Беловец

 

Назад