Ден на християнското семейство

   В ритуалната зала на читалището в Кубрат се състоя проява, посветена на християнското семейство. В нея взеха участие ученици от третите класове на СУ "Христо Ботев" с класни ръководители Елка Игнатова, Пламена Овчарова-Вутова и Нуршен Халилова. Тук бяха и някои от майките, бащите, бабите и дядовците на децата. Организатори на проявата бяха библиотекарките от читалищната библиотека Стефка Явашева и Милена Димитрова. В залата бяха изложени старинни предмети, предоставени от етнографския отдел на градския музей и рисунки на децата на тема: "Моето семейство".
   Проведоха се състезания "Грижовни майки", които с помощта на своите деца приготвяха сандвичи, "Сръчни бащи", които пак с децата си простираха пране и "На гости при баба и дядо". Имаше още интервюта с майки и бащи, забавни игри, "Семейни войни", песни и стихотворения.
   Гости на децата бяха Петранка Димитрова и Керанка Иванова от клуба на учителите-ветерани "Просвещение". Те представиха и разказаха за старинните експонати от изложбата.
   Представен бе и съвременен вариант на сценката "Дядо и ряпа" - драматизирана от ученици. Накрая всичко завърши с кръшно българско хоро.

 

 

 

Ден на християнското семейство Ден на християнското семейство Ден на християнското семейство
Ден на християнското семейство Ден на християнското семейство Ден на християнското семейство

 

Назад