3 безплатни зони с WiFi функционират в Кубрат

   Община Кубрат е една от 63 общини, които на втория конкурс се класираха и подписаха споразумения с Европейската комисия за отпускане на безвъзмездни средства в рамките на механизма за свързване на Европа WiFi4EU.
   „Инициативата WiFi4EU е предназначена за граждани и посетители на ЕС, които ще имат безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места като паркове, площади, обществени сгради, библиотеки или здравни центрове на територията на Съюза. ЕС финансира разходите за оборудване и инсталиране на точките за достъп до безжичен интернет, а Община Кубрат ще плаща за осигуряването на интернет връзка, поддръжка и експлоатация на оборудването за период от поне 3 години“, обясниха от администрацията.
   Зоните с безплатен интернет достъп в града са: градски парк „Омол“, центъра на града и общинската болница „МБАЛ – Кубрат“ ЕООД.
   Доставеното и монтирано оборудване и мрежата ще бъдат поддържани в срок от 36 месеца, от избрания изпълнител „Виваком“.
   Стойността на ваучера ще бъде изплатена от Европейската комисия направо на дружеството за инсталиране на WiFi, след като Европейската комисия получи потвърждение, че WiFi4EU точката за достъп функционира.

 

 

Назад