38 млади таланти от страната ще се надпяват в Кубрат

   За VII поредна година в Кубрат ще се проведе националният конкурс „Медни гласчета". Той е за млади изпълнители на забавна песен и се провежда с активното съдействие на Лили Иванова и с подкрепата на Министерството на културата. Негови организатори са община Кубрат и Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий - 1891".
   Подготовката на конкурса започна още в края на 2011 година. За участие в него кандидатстваха 62 млади изпълнители от цялата страна. До втория етап, когато песните ще бъдат изпълнявани на живо, бяха допуснати 38 млади таланти. Най-много са участниците от Свищов, Велико Търново, Варна и Разград. Има и четирима изпълнители от Кубрат.
   Възрастовите групи са отново три - от 8 до 12 години, 13 - 16 г. и 17 - 20 г. В последната група конкуренцията ще бъде най-голяма - 14души.
   Тази година журито е в състав: Красимир Гюлмезов - председател, и членсве: Борис Годжунов, Явор Кирин и за първи път Орлин Павлов. Конкурсът по традиция ще се проведе по време на Майските празници в град Кубрат. Прослушването на кандидатите ще стане в читалищния салон на 18 май, петък, от 16 часа и на 19 май от 9 часа. В деня на откриването със свои програми ще се представят и групи за модерни танци от Силистра, Шумен и Разград.
   Както винаги, в подготовката и организацията на конкурса активно се включи и неговата създателка Лили Иванова. И тази година тя ще присъства по време на изпълненията и ще се срещне с участниците. На галаконцерта на лауреатите, който ще започне от 20 часа на 19 май, тя ще връчи голямата награда на победителя. Самата награда ще се пази в тайна до последния момент. В концертната програма ще участва и известният певец и актьор и член на журито Орлин Павлов.

 

Назад