Звънарци отбеляза традиционния си селищен празник

   С богата спортна и музикална програма Звънарци отбеляза своя селищен празник. На 18 май 2019 с конни надбягвания в четири гари с награден фонд 4 000 хиляди лева стартира празника на звънарчани. Близо 30 участника от различни населени места мереха сили в надпреварата. Първенците в различните гари получиха парични награди. За другите призьори имаше купи и плакети. Събитието уважиха кметът на Община Кубрат Алкин неби, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров, общински съветници и кметове на населени места от общината. В ранните следобедните часове футбол между младежки отбори и любителите на белота обогатиха празничния ден, които получиха награди и поздравления от домакинът на събитието Хюсние Расимова-кмет на село Звънарци.
   Препълненият площад пред читалището привечер подсказа, че звънарчани не са уморени от деня и с нетърпение чакат да завършат празника подобаващо – с много музика, танци, песни и традиционната заря. Най-нетърпеливи обаче бяха да видят и споделят компанията на техния приятел - славеят на баладата Орхан Мурад и неговата очарователна съпруга Шени, които, бяха специални гости на селищния празник. Както споделиха жителите и гостите на празника те гостуват не за първи път в Звънарци и ги възприемат като приятели или като у дома.
   Нетърпеливата публика първо се наслади на талантливите музиканти от оркестър „Разград”, които още с първите си изпълнения раздвижиха кръвта на малки и големи и дансингът се оказа тесен за решилите да отпуснат и релаксират под съпровода на музикалните ритми. Последва музикален поздрав от фолклорна група „Звънчета”, които артистично представиха своя репертоар пред гостите на празника и изпълниха любимите им песни.
   След официалното слово на кмета на селото, която поздрави жителите и гостите с празника, благодари за щедрото спонсорство, на фирми и партньори, благодари за подкрепата на Община Кубрат и покани всички с хоро да открият най-динамичната част от празника. Песента на Славка Калчева „Бяла роза” изви хоро, на което мъже и жени, малки и големи танцуваха и показваха, желание, че не смятат да се откъснат от дансинга току-така.
   След първите хора, публиката с възгласи и бурни аплодисменти публиката на крака посрещна изпълнителят на неостаряващата песен „Хиляди слънца” и очарователната му съпруга Шени, които с усмивки и ръкостискания се поздравиха с публиката и два часа пяха и забавляваха дошлите от близо и далеч да се любуват на славеят на баладата Орхан Мурад и Шени, които не само пяха за любовта, но отправиха послания за повече смирение, за повече доброта и човечност не само по време на свещения рамазан, но и ежедневно да се поздравяваме с повече доброта.
   За специалните гости на празника цветя имаше от кмета на Община Кубрат Алкин Неби и домакинята на събитието кмета на село Звънарци Хюсние Расимова. Водеща на празничната вечер беше Нади Карагьозова.
   С пищна заря, с танци и музика до зориq звърнарчани запечатаха още един празник в снимки, спомени и споделени моменти с приятели и гости от близо и далеч.

 

 

 

Звънарци отбеляза традиционния си селищен празник Звънарци отбеляза традиционния си селищен празник
Звънарци отбеляза традиционния си селищен празник Звънарци отбеляза традиционния си селищен празник

 

Назад