Сатирикът Димитър Атанасов гостува на разградските есперантисти

   Известният български писател - хуморист, афористик и карикатурист Димитър Атанасов гостува на Есперантски дом за култура „Д-р Иван Кирчев“ в Разград, съобщава вестник „Екип 7“. Г-н Атанасов има редица издадени книги и участия в изложби в много държави. Получавал е множество награди от България и други страни. Той е един от основателите на хумористичен клуб „Жарава“ в Кубрат през 1988 г. и един от инициаторите и главен двигател на Националния конкурс за хумор и сатира „Кубрат“. Член е на Съюза на българските художници. Живее и твори в Кубрат.
   Димитрина Катева съобщи, че есперантистите го посрещат като стар приятел, гостувал много пъти при тях. Иваничка Маджарова го представи на присъстващите с кратка биография и си спомниха заедно предишни срещи и общи приятели от миналото като Христо Велчев, Велко Велков, Катю Катев и др.
   Авторът прочете най-новите си афоризми, епиграми и хумористични стихотворения. С него четоха и други. Накрая раздаде автографи. В залата на Есперантския дом бе наредена импровизирана подвижна изложба от карикатурите му.

 

Назад