Димитър Атанасов от Кубрат спечели наградата на в. "Дума"

   На 1 април бе открита 44-та Национална изложба на карикатурата на "Шипка" 6 в София. Изложени са 286 карикатури на 42 автори от цялата страна. Сред тях са и всичките 7 творби на хумориста и сатирика Димитър Атанасов от Кубрат. От 10 номинирани, той спечели наградата на в. "Дума" - диплом и парична сума.
   За първи път от доста време има и пластики. Голямата награда на СБХ /пластика "Перо"/ получи Валентин Георгиев от Русе - редовен участник в Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат, носител на първа награда и на наградата на името на Велко Велков. Наградата на секция "Карикатура" към Съюза /пластика "Мишена"/ взе Майя Чолакова - друг участник в конкурсите в Кубрат. Призът на Столична община на името на незабравимия Доньо Донев грабна Галина Павлова, а наградата "Хриле и копита" за карикатура на ловно-рибарска тематика отиде при Георги Чaлъков - Чалъчето.
   Изложбата бе открита от председателя на секция "Карикатура" към СБХ Ивайло Цветков - още един познат участник от кубратските конкурси. На награждаването присъства и заместник-кмета по културата на София доц. Тодор Чобанов.

 

Назад