Бабинден в Кубрат

   По традиция в Кубрат се проведе "Бабинден". Присъстваха много дами от третата възраст, акушерки и жени. Празникът бе открит от секретаря на читалището в града Гинка Денчева. За ритуала "измиване на ръце" бе поканена дългогодишната бивша акушерка Дешка Беязова. Приветствие към присъстващите поднесе предрешената като баба с "дете" на ръце Бонка Дончева, която поръси за здраве всички.
   Проведе се и традиционния конкурс "Мисис баба 2019". Победителка в надпреварата стана 64-годишната пенсионерка Тодорка Чукова, дългогодишна бивша служителка в общинската администрация в Кубрат. Тя е майка на две дъщери и баба на двама внуци. За нейни подгласнички бяха определени 61-годишната Димитричка Койчева и 63-годишната Росица Обрешкова от Кубрат.
   Награди, грамоти и цветя на победителките връчиха кметът на община Кубрат Алкин Неби и неговите заместници Женифер Пойраз и Орхан Мехмед. Градоначалникът поздрави всички дами и им пожела много здраве и щастие.
   За доброто настроение на всички се погрижи оркестър "Славяни" към Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий - 1891" в Кубрат.

 

 

 

Бабинден в Кубрат Бабинден в Кубрат Бабинден в Кубрат
Бабинден в Кубрат Бабинден в Кубрат Бабинден в Кубрат

 

Назад