Благотворителни инициативи на ПК "Наркооп" в Кубрат

   Стартира третата благотворителна кампания "КООП = COOP; Да изградим по-добър свят СЕГА", организирана от Централния кооперативен съюз /ЦКС/. В нея активно се включи и Потребителна кооперация "Наркооп" в Кубрат с председател Искра Антонова. Целта е популяризиране на кооперативните принципи и ценности, чрез нагледното им прилагане в живота от българските потребителни кооперации. С решение на УС на ЦКС Центърът за специална образователна подкрепа в град Кубрат бе определен за една от дарените организации на нуждаещи се деца и възрастни хора.
   Децата от Центъра получиха дарение, в размер на 2 200 лева за над 1 тон и половина основни хранителни продукти, с марката "КООП". Освен това бяха раздадени и индивидуални подаръци за всяко дете на коледното им парти, както и други сладки лакомства.
   ПК "Наркооп" организира и други благотворителни инициативи. Тя дари с празнични пакети децата в неравностойно положение от цялата община, деца от целодневните детски градини и училищата от община Кубрат и над 60 деца - най-малки членове на кооперацията. Дарения от сладкарски и хлебни произведения, както и парични помощи получиха още ветераните от войните при Военен клуб - Кубрат, децата от хандбален клуб "Кубрат" - спортни екипи, SOS - детски селища и за Българската Коледа, под патронажа на президента на Република България.

 

Назад