Тайбе Юсеин от кубратското село Мъдрево е Спортист на България за 2018 година

   Тайбе Юсеин от кубратското село Мъдрево стана Спортист на България за 2018 година, предаде информационния сайт „DarikNews.bg“. През тази година 27-годишната Юсеин стана и световна и европейска шампионка в кат. до 62 кг., първо спечели златен медал на Европейското първенство по борба в Каспийск през май, а тази есен триумфира и на шампионата на планетата в Будапеща.
   Със силното си представяне Юсеин, която не загуби нито една среща през годината, заслужи още приза „Спортен Икар“ на фондация „Български спорт“ и очаквано бе обявена за номер за годината от Българската федерация по борба. Призът за Спортист №1 на България бе връчен на Тайбе Юсеин от президента на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.
   Подгласнички на Юсеин на второ и трето място са лекоатлетките Мирела Демирева и Александра Начева. За треньор номер 1 в анкетата бе определен наставникът на националния отбор по борба за жени Петър Касабов.
   Ето какво сподели Тайбе Юсеин при награждаването си: „Искам да изкажа благодарностите си към големия Петър Касабов, който ми е треньор и старши треньор на националния отбор по борба. Помощниците му – Стоян Петков и Мариян Недков. Към българска федерация по борба, с президент Христо Маринов и почетен такъв Валентин Йорданов. Към министерството на спорта, в лицето на господин Красен Кралев. Всички те повярваха в моите възможности и ми вдъхнаха необходимия кураж, когато имах нужда. Благодаря на семейството ми, че ме е изградило като силна личност и ме е научило винаги да преследвам целите си. Искам да се обърна към всички тук и към всички зрители, аз и моите колеги сме живо доказателство, че мечтите се сбъдват с много трудолюбие, упорство и вяра. Хенри Форд е казал: „Неуспехът не трябва да ви плаши, неуспехът е възможност да започнеш всичко отначало, но по-мъдро”. Аз започвах десетки пъти отначало и успях. Пожелавам на всички това. Весели празници!”

 

Назад