Резултати от VI национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат

   Станаха известни резултатите от VI национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат. Творбите на рекордния брой участници – близо 200, бяха разгледани и оценени от жури, на което традиционно председател бе програмният директор на редакция „Хумор,сатира и забива“ на програма „Христо Ботев“ при БНР Борис Арнаудов.
   Новото тази година е, че за първи път има учредени награди на БНР и на името на рано напусналия ни разградски художник Велко Велков. Последната ще бъде обявена и връчена от член на неговото семейство в деня на специалното тържество за награждаване на победителите в конкурса. То ще започне в 17.00 часа на 4 май в ритуалната зала на читалището в Кубрат.
   Една от всички награди тази година остана в Разград. Тя е в раздел „Поезия“ и бе присъдена на Дулинко Дулев, на когото журито отреди трето място. Първи стана Васил Сотиров, а втори Любомир Методиев, и двамата от София. Поощрителната награда взе Петър Марев от Хасково, а тези на БНР отидоха в Борислав Ганчев от Хисаря и Динко Павлов от Бургас.
   В раздел „Проза“ първото място журито определи за Димитър Бежански от София. Втори стана столичанинът Петър Софрониев, а трети Спас Вутев от Елен Пелин. С поощрение си тръгна Веселин Зидаров от Трявна, а с наградите на БНР - Станислав Марашки от Бургас и Иван Генев от Варна.
   Призьор в раздел „Карикатура“ стана Ириен Трендафилов от Пловдив, втората награда взе Анатолий Станкулов от София, а третата Валентин Георгиев от Русе. С поощрение си тръгна Чавдар Тодоров, също от София.
   Наградените творби и автори от петото и шестото издание на конкурса ще бъдат поместени в специален вестник. В него ще намерят място и произведения на местни творци от Хумористичен клуб „Жарава“.

 

Назад