Ръководството на Община Кубрат сред официалните гости на тържественото посрещане на световната шампионка Тайбе Юсеин в родното й село Мъдрево

   Кметът на село Мъдрево Салим Сали организира тържествено посрещане на световната шампионка в родното й село. Събитието което събра десетки официални гости, приятели, близки и почитатели на нежното и силно присъствие в женската борба Тайбе Юсен се състоя на 9 ноември 2018 година в родното и село Мъдрево. С химна на Републиката, силни аплодисменти, много цветя, подаръци и от хубави по хубави пожелания Тайбе Юсеин стана лице и акцент на спортното събитие. Сред официалните гости бяха членове на ръководството на Община Кубрат- Орхан Мехмед-заместник-кмет, Стефана Калинов-директор на специализирана администрация и Здравко Вутов началник на отдел „Просвета, култура и техническо обслужване“. От името на кмета на Общината поздравителен адрес прочете Орхан Мехмед.
   Много силни думи за постиженията на световната шампионка поднесоха още областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, треньорите на шампионката Мустафа Кесман и Сава Семов, както и домакинът на събитието Салим Сали, който от свое име и от името на цялото село изказа гордост и удовлетвореност от постиженията на крехката и силна Тайбе Юсеин.
   Кметът на Община Кубрат Алкин Неби, организира коктейл на 9 ноември 2018 година от 17.00 часа в ритуалната зала на местното читалище, във връзка с посещението на Тайбе Юсен в родния й край и световната титла, който добави в спорната си кариера на 25 октомври тази година, когато надви японката Юкако Кавай.

   Д-р Надие Карагьозова

 

 

 

Световната шампионка Тайбе Юсеин в родното й село Мъдрево Световната шампионка Тайбе Юсеин в родното й село Мъдрево Световната шампионка Тайбе Юсеин в родното й село Мъдрево

 

Назад