Втори успех за футболистите на Кубрат

   В десетия кръг от първенството на Североизточната трета лига отборът на "Кубрат" посрещна състава на "Бенковски" /Бяла/. Гостите се представят посредствено, затова очакванията бяха за победа на кубратчани. И те ги оправдаха напълно.
   В ръководството на "Кубрат" има промяна. Като треньор на отбора се завръща управителят на футболния клуб Милен Петров, а Диян Кирилов от Търговище остава като помощник-треньор.
   Срещата започна с подчертано надмощие на кубратчани. Те бяха по-активни и повече владееха топката. В резултат на това в 26-та мин. от средно разстояние Диян Димитров отбеляза за 1:0. В последвалите минути въпреки атаките на кубратските футболисти, оставиха резултата непроменен. Повечето удари към вратата на съперника бяха неточни.
   Втората част на двубоя продължи по същия начин. Добра игра за кубратчани, множество атаки, но и доста неточни подавания. Отново липсваха точните удари към вратата на "Бенковски". В 73-та мин. за игра с ръка на футболист от Бяла в своето наказателно поле, главният съдия отсъди дузпа в полза на кубратчани. Тя бе бита от щатния изпълнител Ивелин Спасов, който този път не успя. Вратарят на гостите предусети посоката на удара и изби топката. До края на мача не се случи нищо интересно, освен това, че в последните минути на срещата и вратарят на "Бенковски" се включи в нападението на своя отбор, но без резултат. Кубратчани също не успяха да се възползват от ситуацията и да отбележат втори гол. Така срещата завърши при резултат 1:0 и добави нови ценни три точки в актива на домакините.
   Във временното класиране отборът на "Кубрат" е на осмо място с две победи, три равни срещи и четири загуби, голова разлика - 14:15 и 9 точки. Водач е съставът на "Ботев" /Нови пазар/ с 23 т., Следван от "Суворово" - 22 т. и "Светкавица"/Търговище/ - 20 т.
   В следващия единадесети кръг от първенството отборът на "Кубрат" ще гостува на "Тополи" /с. Тополи/. Срещата е на 3 ноември, събота, от 14.00 часа.

 

 

 

Втори успех за футболистите на Кубрат Втори успех за футболистите на Кубрат Втори успех за футболистите на Кубрат

 

Назад