Творческа среща с Петър Краевски

   В ритуалната зала на читалището в Кубрат се състоя творческа среща с Петър Краевски. Тя бе организирана от НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1891", клуб на хумориста "Жарава" и Конфедерацията на българските писатели - клон Кубрат.
   За тези, които не го познават, Петър Краевски е от Пловдив и е автор на книги с хумор, сатира, поезия и проза. Организатор на Националния конкурс за поезия и сатира "За един по-човечен свят". Бил е автор и водещ на сатиричното радио и телевизионно предаване "Петкраски". Дългогодишен сътрудник е на редакция "Хумор, сатира и забава" към БНР, "Златният кос", в. "Стършел" и др., редактор на сатирични страници в множество печатни медии. Бил е главен сценарист на предаванията "Звездно вариете" по VTV и "В неделя със ..." по БНТ 1. Сега е автор и водещ на предаването "Алтер его" по Радио Пловдив. Носител е на наши и международни награди.
   Самата среща с кубратската общественост премина интересно и вълнуващо. Петър Краевски прочете много от своите хумористични и сатирични произведения. Оригинално, на видеостена, прозвучаха и част от поетичните му творби, на фона на ромaнтична музика. Имаше въпроси и отговори и книги с автографи за почитателите на твореца. Една запомняща се вечер в сивото кубратско ежедневие.

 

 

 

Творческа среща с Петър Краевски Творческа среща с Петър Краевски Творческа среща с Петър Краевски

 

Назад