Съвместна инициатива на клуб “Емпатия” към МКБППМН-Кубрат и ПГ Кубрат в подкрепа на европейския ден на спорта в училище

   Под мотото “С любов и отговорност за спорта, да спортуваме заедно!” се обединиха емпититстите тази седмица от спортната секция на Клуб „Емпатия”-Кубрат и учениците от ПГ-Кубрат в подкрепа на европейския ден на спорта в училище - 28.09.2018 г. и с призив послание се обърнаха към всички свои връстници от района за активно участие и отбелязване на спортния празник.
   С призив-послание, станала запазена марка на децата от клуб “Емпатия” хандбалистите призоваха „Да спортуваме заедно-спортът е здраве, спортът е самочувствие, спортът е личностно израстване, спортът е добра превенция!”
   Спортът е една от дейностите, на които клубът отредява подобаващо място. За ползите от спорта разказва Миро, капитан на отбора по спорт в клуба.
   „Аз съм Миро. Ученик съм в пети клас. Занимавам се редовно и професионално със спорт - хандбалист съм. Това е играта на моя роден град. Спорта ми дава много! Прави ме отговорен и дисциплиниран. Прекарвам приятни моменти с приятели и се забавлявам. Развивам се професионално и изграждам спортна култура - оформям се като състезател в една честна конкурентна среда. Турнирите са най-чакани, там има всичко - адреналин, емоции, успех, неуспех, медали, купи… има отборна игра, която учи на екипност и приятелство. В Клуб „Емпатия” съм лицето на спортната кампания от години. Успях да помогна на много деца да се запишат, успях да доведа много деца, като нови членове на клуба и най-съм радостен, че всички заедно помогнахме на деца, които бяха загубили правилната посока да се занимават с нещо полезно и сигурно. Благодаря на клуб „Емпатия”, че популяризира спорта сред децата и призовавам всички деца да намерят подходящия спорт за себе си, защото спортът дава и учи на много неща!”

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Съвместна инициатива на клуб “Емпатия” към МКБППМН-Кубрат и ПГ Кубрат Съвместна инициатива на клуб “Емпатия” към МКБППМН-Кубрат и ПГ Кубрат Съвместна инициатива на клуб “Емпатия” към МКБППМН-Кубрат и ПГ Кубрат

Назад