Секретарят на МКБППМН-Кубрат получи почетния знак „Народен будител” на елитно столично училище по изкуства

   На тържествената церемония, състояла се на 30 август 2018 година в СОК (санитарно-оздравителен комплекс) „Камчия“, по връчване на наградите на отличените от Петия международен конкурс „Извънкласни и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение и възпитание на децата и учениците 2018” организиран от Синдикат на българските учители, Фондация „Устойчиво развитие за България”, Санитарно-оздравителен комплекс „Камчия” ЕАД, д-р Надие Карагьозова - секретар на МКБППМН-Кубрат получи специалната награда на 144 СУ „Народни будители“ - София. Нейният труд беше отличен от ръководството на елитното столично училище с грамота и почетен знак „Народен будител”, който се връчва на патронния празник на училището за съхранение, популяризиране и развитие на българското изкуство и култура. Директорът на образователната институция по изкуствата Величка Николова, сподели по време на церемонията „че тя и нейните колеги са силно впечатлени от инициативите обединени в образователно-превантивната програма „Превенция и възпитание чрез изкуството” на д-р Карагьозова, чиито идеи се покриват с приоритетите на тяхното училище и разбирането, че изкуството не само забавлява, но и учи, възпитава и дава нов поглед за света и открива нови пространства”.
   Д-р Карагьозова е единственият секретар от страната и педагог-участник в престижния конкурс за учители, които представят добри практики от извън училищна институция.
   Припомняме, че в работата си д-р Карагьозова, често кани популярни личности от света на изкуството и представя техния опит и посланията, скрити в техните произведения и вярва във възпитателната сила на изкуството не само при изпълнение задачите на гражданското образование, но и в това, че е основен фактор в цялостното и пълноценно формиране на личността.
   Престижният образователен форум се проведе под патронажа на МОН. Министър Красимир Вълчев и заместниците му - инж. Таня Михайлова и Деница Сачева бяха сред официалните гости на церемонията.
   В дните преди церемонията, д-р Н. Карагьозова участва в семинар на тема „Гражданското образование - формиране на ценностни нагласи у подрастващите“, на който участваха над 250 педагогически специалиста от страната.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Секретарят на МКБППМН-Кубрат получи специалната награда на 144 СУ „Народни будители“ - София Секретарят на МКБППМН-Кубрат получи специалната награда на 144 СУ „Народни будители“ - София Секретарят на МКБППМН-Кубрат получи специалната награда на 144 СУ „Народни будители“ - София

Назад