Деца от Кубрат участваха в Детска академия по безопасност в Разград

   Петък 13 юли - запечата две хубави събития за децата на Клуб „Емпатия“. По покана на директора на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев, деца от Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат взеха участие на 13 юли 2018 година в първия модул на 18-то издание на Детска полицейска академия и се срещнаха с областният управител на лудогорския град Гюнай Хюсмен, който грабна симпатиите на децата с непринуденост и топлота. Форумът, който събра много любопитни деца от града се проведе в градинката на Художествената галерия “Проф. Илия Петров“ в Разград.
   Домакини на образователно-превантивния форум са ОДМВР-Разград, с когото МКБППМН има ползотворно дългогодишно сътрудничество. Партньори на инициативата са Български червен кръст и Център за ученическо, техническо и научно творчество. Инициативата е полезна лятна занимавка, в която участниците трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, запознават се с действащо законодателство, придобиват чувство за отговорност и работа в екип и не на последно място форумът е прекрасна възможност за осмислено свободно време споделено с приятели и различни специалисти -професионалисти.
   Тазгодишните участници от Клуб „Емпатия“, отново изненадаха приятелите от Разград с приготвени от тях забавни листовки с пожелания за безопасно и щастливо лято и се включиха с три въпроса към традиционната викторина, в която участниците грабват по някоя награда за всеки верен отговор. Тази година емпатистите, на позналите верния отговор подариха позитивни папки с позитивни излъчвания. Въпросите, които подготвиха тазгодишните участници Никол Димитрова, Симеон Атанасов и Александра Овчарова са: 1. Кое по ред издание - юбилейно на областния музикален ученически конкурс „Живот без дрога“ предстои?, 2. Кой от местните управленци в Лудогорския град е носител на приза „Приятел на децата“ по случай деня на толерантността от миналата година? и 3. Кой е майсторът на най-добрата гъдулка в страната?. Въпросите не са избрани случайно – те са свързани с тематиката на академията и с дейностите, с които децата свързват определени личности с принос към техния живот.
   Срещата приключи с кратка разходка из Разград, много нови познанства и много положителни емоции, запечатани в снимки.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Деца от Кубрат участваха в Детска академия по безопасност в Разград Деца от Кубрат участваха в Детска академия по безопасност в Разград Деца от Кубрат участваха в Детска академия по безопасност в Разград
Деца от Кубрат участваха в Детска академия по безопасност в Разград Деца от Кубрат участваха в Детска академия по безопасност в Разград Деца от Кубрат участваха в Детска академия по безопасност в Разград

Назад