Започна „Лятно училище по култура“ към читалищната библиотека в Кубрат

   В читалищната библиотека в Кубрат по традиция по време на ваканцията на учениците през юли се провежда лятна работа с деца. Тази година тя преминава под мотото „Лятно училище по култура“. Организатори са библиотекарките Антония Христова, Стефка Явашева и Милена Димитрова. На тях ще им помагат доброволците - художникът Димитър Атанасов и преподавателката в СУ “Христо Ботев“ Диана Илиева.
   Заниманията ще се провеждат от понеделник до четвъртък, по два часа на ден. Децата са от 7 до 14-годишна възраст. Предвидени са следните направления: „Виртуално пътешествие“, „Четене и обсъждане на книги“, „Творческо ателие“, „Забавно-образователни игри“ и „Занимания по изкуства“. Ще има още посещение на местния музей и прожекции на детски филми. Извън това библиотекарките ще се съобразяват и с други желания на децата.
   Вече се състояха представяне на непознати държави, забавно-образователни игри и занимания с компютри. Стартира и творческото ателие с ръководител Диана Илиева. Децата изработваха различни предмети от хартия и други материали.

 

 

 

Започна „лятното училище по култура“ в Кубрат Започна „лятното училище по култура“ в Кубрат Започна „лятното училище по култура“ в Кубрат

Назад