Зам.-кметът на Община Кубрат и председател на МКБППМН Орхан Мехмед поздрави децата от Клуб „Емпатия“ за отличното им представяне в празника на МВР

   На 6 юли 2018 година, заместник-кметът на община Кубрат и председател на МКБППМН Орхан Мехмед, прие, поздрави и почерпи децата от Клуб „Емпатия“ към МКБППМН впечатлен от отличното им представяне в празника на МВР. Като бивш учител и активен спортист лесно завърза разговор с присъстващите деца, сред които хандбалисти от местния детски отбор – Максимо Тодоров и Симеон Атанасов. Насърчи ги да са активни, защото спортът дава само ползи и сподели свои спомени от неговите спортни изяви. Секретарят на комисията д-р Надие Карагьозова представи Александра Овчарова – едно от талантливите деца на Кубрат и участник в тазгодишното издание на областния конкурс „Живот без дрога“, която на празника на МВР спечели бурни овации и симпатиите на домакините и Никол Димитрова, ученичка от местното училище, която е сред новите доброволци към комисията и има желание да участва в информационно-правантивните инициативи „Връстници обучават връстници“, една успешна практика в дейността на местната комисия и запозна председателя с акцентите в работата с деца в конфликт със закона и големите ползи от доброволчеството и активност на децата от Клуб „Емпатия“ за популяризиране на дейности, успешни форми в превенцията на деца с провокативно и проблемно поведение и тяхното насочване към дейности като спорт, изкуство, танци и др.
   Със снимка за спомен и сладки изкушения завърши срещата със заместник-кмета на общината и секретар на местната комисия.
   „Това е първа среща от този род към момента в 12 годишната история на комисията, която има много доказани силни моменти на областно и национално ниво, но на местно ниво е оставала незабелязана и в тази връзка не мога да не благодаря на г-н Мехмед за вниманието към децата, които от години са част от местната комисия и са повод за едни от най- хубавите новини коментирани в регионалните и национални медии свързани с превенцията и вълненията на подрастващите“, обобщи секретарят на комисията д-р Н. Карагьозова.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Зам.-кметът О. Мехмед поздрави децата от Клуб „Емпатия“ за отличното им представяне в празника на МВР

Назад