Секретарят на МКБППМН-Кубрат участва в научен форум

   Секретарят на МКБППМН-Кубрат д-р Надие Карагьозова бе специален гост на шестата национална научно-практическа конференция на тема „Детско правосъдие и правата на детето“, която се проведе в Пампорово на 27-29 юни 2018 година. Организирания от община Асеновград, МКБППМН-Асеновград, ЦОП-Асеновград и фирма „Амесос” събра над 120 специалисти от цялата страна работещи с деца. Темата на конференцията не е случайна. Повод за дискусията бе новия законопроект за детско правосъдие, който на работния форум беше представен от автора на законопроекта и бивш заместник-министър на правосъдието Вергиния Мичева.
   И този път участието на д-р Карагьозова не беше символично. В сборника, който получи всеки участник са публикувани два доклада и две нейни интервюта, още едно доказателство, че трудът на д-р Карагьозова се мултиплицира успешно в добрите практики. От години тя анализира и обобщава различни моменти от работата си с деца в конфликт със закона и предлага иновативни методи в работата си с тях, които се дискутират успешно на различни научни и работни форуми.
   Докладите, с които участва д-р Карагьозова са: „Общественият възпитател-емоционална подкрепа в работата с деца в конфликт със Закона” и „Откраднато детство”. Интервютата, които са публикувани са с доайена на експерта по детска престъпност проф. Георги Петров-преподавател в Софийския университет и интервюто с г-жа Мария Вълканова-заместник-кмет и председател на МКБППМН-Асеновград посветен на петгодишния юбилей на домакините.
   „Гласът на Лудогорието вече шеста година печели симпатии на колегите от системата, сподели Карагьозова при завръщането си, какво по-хубаво от това да сме част от добрата практика „Предай нататък”, хубавото трябва да се споделя и размножава.

   МКБППМН-Кубрат

 

 

 

Секретарят на МКБППМН-Кубрат участва в научен форум Секретарят на МКБППМН-Кубрат участва в научен форум Секретарят на МКБППМН-Кубрат участва в научен форум

Назад