По проект на разградчанина Любомир Добрев ще се прави паметникът в Кубрат

   В Кубрат се проведе заседание на специалната комисия за определяне на печелившия проект в националния конкурс "Изработване на идеен проект, обемно-пространствена концепция и проект за изграждане на паметник - фигура в цял ръст на хан Кубрат".
   Неин председател бе главния архитект на община Кубрат Стефан Обрешков и членове: Емил Проданов - член на САБ - Разград, Петко Антонов - председател на СБХ, и Орхан Исмаилов - заместник-председател на СБХ - представителство в Разград, Алкин Неби - кмет на община Кубрат, Стефан Калинов - директор на Дирекция "Специализирана администрация" в Общината, Ахмед Мерданов - председател на инициативния комитет за изграждане на паметник на хан Кубрат и член на УС на СНЦ "Гражданско сдружение Кубрат" и местните членове на СБХ Димитър Атанасов и Стоян Черников.
   Председателят на комисията арх. Стефан Обрешков запозна членовете с двата представени проекта - на Любомир Добрев и Рафаил Георгиев от София. След кратко обсъждане членовете на комисията обединиха предпочитанията си за варианта на скулптура Любомир Добрев.
   Разградчанинът Любо Добрев е автор на Войнишкия паметник в центъра на Разград, както и на много други паметници в страната. От над десет години живее и работи в София.

 

 

 

По проект на Л. Добрев ще се прави паметникът в Кубрат По проект на Л. Добрев ще се прави паметникът в Кубрат По проект на Л. Добрев ще се прави паметникът в Кубрат

Назад