Кубратчани се класираха четвърти в турнира по хандбал - "Мемориал Веселин Стойчев - Фанто"

   В продължение на два дни в спортната зала в Кубрат се проведе първия турнир по хандбал - "Мемориал Веселин Стойчев - Фанто" за юноши старша възраст. За тези, които не знаят, Фанто е емблематичен кубратски хандбалист, положил началото на тази игра в Кубрат, живял през периода 1952 - 2015 г. Турнирът бе и част от проявите, свързани с 50-годишнината на хандбала в града. Организатор на проявата бе ХК "Кубрат".
   В турнира участваха 6 отбора от страната. Съставите бяха разпределени в две предварителни групи. Кубратчани стигнаха до среща за 3-4 място с отбора на "Раховец" /Горна Оряховица/. В първата част те поведоха с 10:9, но в крайна сметка загубиха двубоя с 19:24. Така те заеха четвърто място в турнира. Треньор на кубратчани е Илиян Илиев.
   Безапелационен победител и първи носител на голямата купа стана отборът на "Фрегата" /Бургас/ победил състава на "Добруджа" /Добрич/ с 24:16. В бургаския тим с добри прояви бе и бившия кубратски състезател Атила Хасан.
   За най-добър играч на турнира бе определен Атанас Станев от "Фрегата", вратар - Даниел Христов от "Шумен" и голмайстор с 32 гола - Георги Димитров от "Добруджа". За най-коректен отбор бе отличен "Кубрат".

 

 

 

Кубратчани се класираха четвърти в турнира по хандбал Кубратчани се класираха четвърти в турнира по хандбал Кубратчани се класираха четвърти в турнира по хандбал

Назад