VІ национален конкурс за хумор и сатира се подготвя в Кубрат

   За шеста поредна година Кубрат ще бъде домакин на национален конкурс за хумор и сатира. По традиция организатори на хубавата проява, която става все по-популярна, са общинската администрация с активното съдействие на кмета Ремзи Халилов, Българско национално радио, програма „Христо Ботев“ с програмен директор на редакция „Хумор, сатира и забава“ Борис Арнаудов и местният клуб „Жарава“ с председател Димитър Атанасов.
   Условията за участие са същите, каквито бяха и в предишните издания. В раздел „Карикатура“ А4 /свободна техника/ - до 10 творби; в кратки сатирични форми /епиграма, афоризъм и други/ - до 25 и в стихотворения или кратък хумористичен разказ - до 3 творби. Те трябва да са придружени от кратка творческа биография и снимка или шарж на участника. Крайният срок за получаване на материалите е 15 март 2012 година на адрес: 7300 Кубрат, ул. „Княз Борис І“1или на e-mail: chitalishte.kubrat@abv.bg; kubrat@kubrat.bg.Телефоните за допълнителна информация са: 08487 23 26; 0889 113 593 Димитър Атанасов.
   Обявяването на резултатите и наградите на победителите ще стане на специално тържество на 4 май 2012 година от 17 часа в ритуалната зала на НЧ „Св. св.Кирил и Методий - 1891“ в Кубрат.
   Конкурсът възниква през 2007 година по идея на членовете на клуб „Жарава“. Само за пет години в него са участвали над 670творци от страната и Турция с хиляди творби. Естествено тези цифри ще бъдат скоро надминати. Традиционният председател на журито ще бъде Борис Арнаудов. Вече има запитвания за конкурса, очакват се и първите творби.

 

Назад