Английската школа в СУ „Христо Ботев“ - Кубрат с три награди от театрален фестивал в Ловеч

   С три награди се завърнаха ученици от СУ „Христо Ботев“ - Кубрат от националния кръг на Фестивала на авторската драматургия и театър на английски език, предаде информационния сайт „DarikNews.bg“. Учебното заведение представи Област Разград на надпреварата в Ловеч през уикенда, след като и в двете възрастови групи деца от кубратското школо месец по-рано победиха в областния кръг.
   Организатори на Фестивала са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – град Ловеч и Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ - Ловеч с партньорската подкрепа на Британски съвет - България.
   Кубратските ученици от първа възрастова група представиха пиесата „Ех, спомени, спомени”, техни ръководители са учителите им по английски език Марина Йорданова и Нина Цонева. Мелин, Владислав, Виктор, Делисия, Кристоф и Аян от 6 клас и Траяна, Доника и Александра от 5 клас впечатлиха с чудесни актьорски и езикови умения, както и със сериозното си отношение към събитието и съперниците си. Учениците се сприятелиха бързо, изразиха искреното си възхищение към по-добрите от тях и истински се забавляваха – разказаха техните ръководители.
   В деня на награждаването, всичките седем отбора от първа възрастова група получиха награди в различни категории. Кубратските малки актьори бяха наградени с една групова и една индивидуална награда. Груповия приз беше в категорията „Наградата за най-ефективно използване на сценичното пространство“, а Мелин Гюнан получи индивидуална награда за „Най-убедително пресъздаден образ за ролята на Бабата“.
   Учениците от втора възрастова група участваха за трета поредна година заедно с ръководителите си Леман Хамдиева и Биляна Димитрова. Със своята пиеса „Панаир на суетата“ те се състезаваха с шест други отбора от страната и получиха наградата „Най-убедително представени образи“. Достойно се представиха актьорите: Виктория Богомилова, Виктория Вескова, Гизем Кадринова, Ралица Йорданова, Изел Теодорова, Даница Иванова, Галена Даниел, Мартин Тодоров и Серкан Сали.

 

Назад