Над 120 социално слаби и безработни лица от Кубрат получиха дарения

   Над 120 социално слаби и безработни лица от Кубрат са получили дарения, осигурени от Женската независима ромска организация „Картмен“ - Разград, съобщава вестник „Екип 7“. Здравният медиатор Салим Ахмед разказа, че от шест месеца работи съвместно с председателката на структурата Цветанка Димитрова.
   За този период са осъществени три транша за предоставяне на дрехи втора употреба, зимни обувки за деца и възрастни и играчки. За първите две доставки е съдействал кметът на община Кубрат Алкин Неби, който е предоставил бус за транспорт на даренията и е осигурил помещение за тяхното съхранение.
   Здравният медиатор от Кубрат, който работи с хората от маргинализираните общности, е отговарял за разпределението на помощите на най-нуждаещите се. От една година той заема тази длъжност и помага на уязвимите малцинствени групи да осъществят връзка със здравните, социални и образователни институции.
   Салим Ахмед благодари на неправителствената организация „Кармен“ за предоставените дарения и се надява доброто сътрудничеството да продължи в бъдеще.

 

Назад