Грейнаха светлините на голямата коледна елха в Кубрат

   С многоцветна заря и със запалване на коледните светлини в Кубрат стартираха празничните събития, посветени на коледните и новогодишните празници. На тържеството в лудогорския град присъстваха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, кметът Алкин Неби, зам.-кметът Орхан Мехмед, служители в общинската администрация, самодейци от местното читалище, десетки елфи, снежанки и граждани.
   Приветствие по случай настъпващите празници поднесе кметът Неби, който даде началото на тържествата със запалването на коледните светлини на градската елха пред сградата на местната управа. „Наближава най-вълшебното време от годината, когато всеки дълбоко в душата си се надява, че ще стане чудо и мечтите ще се сбъднат. Празничният дух вече се усеща и всеки с трепет и вълнение се приготвя за настъпването на наближаващите празници. Надявам се украсеното дърво да Ви донесе радостни емоции и топлина, преди и по време на тези чудесни празници. На всички Вас пожелавам да сте здрави, а дните Ви – изпълнени с много усмивки, споделени мигове с най-близките, с моменти на равносметка за изминалата година и безброй пожелания и мечти през настъпващата 2018 година!“, каза в словото си кубратския градоначалник Алкин Неби.
   Пред коледното дърво се извиха кръшни хора, а снежанки раздаваха на всички вкусни лакомства. В дните до 31 декември жителите на общината ще имат възможността да станат част от разнообразни културни събития, уточниха от местната управа в родното градче на Лили Иванова. На 31 декември общинското ръководство отправи покана към жителите на Кубрат да посрещнат заедно новата година. Празникът под наслов „На баница с късмет и вино за берекет“ е с начален час от 11 ч. на площад „Възраждане“.

 

 

 

Грейнаха светлините на голямата коледна елха в Кубрат Грейнаха светлините на голямата коледна елха в Кубрат Грейнаха светлините на голямата коледна елха в Кубрат
Грейнаха светлините на голямата коледна елха в Кубрат Грейнаха светлините на голямата коледна елха в Кубрат Грейнаха светлините на голямата коледна елха в Кубрат

Назад