Започна събирането на средства за изграждане на паметник на хан Кубрат в град Кубрат

   Идеята за изграждане на паметник на хан Кубрат в град Кубрат постепенно намира все повече привърженици в цялата страна. Инициативата бе на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ в града. За дарителската кампания спомага и обявеният от община Кубрат и инициативен комитет национален конкурс за идеен проект за паметник на хан Кубрат. Увеличават се и хората, дарили средства за осъществяването на тази родолюбива идея.
   Сред първите дарители са Бюрхан Исмаилов, който дари 500 лева лични средства, членовете на Управителния съвет на сдружението Кирил Калчев, Ахмед Мерданов, Доротея Георгиева и Феодора Илиева, превели по 50 лева. Към дарителите се присъединиха и управителят на счетоводна къща Атидже Салиева - 100 лева, д-р Деян Славов от Русе - 500 лева, ЕТ „Лютфи Дахилов - Инсстрой - ЛД“ - 1 000 лева. Отделни граждани са спонсорирали инициативата с общо 220 лева. Общо до този момент дарените средства са 2 520 лева.
   От сдружението призовават всички да се обединим около идеята за изграждане на паметник на хан Кубрат в град Кубрат и финансово да я подкрепим. Това ще бъде нашият принос към идните поколения.

 

Назад