Над 200 танцьори празнуваха рожденния ден на фолклорната формация „Пагане“ в Кубрат

   Девет години от своето създаване отпразнува кубратската фолклорна формация „Пагане“ с художествен ръководител Гинка Панчева. Празника на популярната формация към местното читалище „Св. св. Кирил и Методий - 1891“ в Кубрат бе уважен от около 250 танцьори от Североизточна България.
   Гости на събитието бяха кметът на Кубрат Алкин Неби, неговият екип, председателят на читалището инж. Руси Русев и началника на отдел „Просвета, култура и ТО“ Здравко Вутов. Подаръци, много цветя и поздравления формацията получи от гоституващите състави на Разград, Исперих, Попово, Ветово, Глоджево и Дулово. Поздравителни адреси бяха отправени от кмета Алкин Неби и от секретаря на читалището Гинка Денчева.
   Кубратският градоначалник съобщи, че за 10-годишнината през 2018 г. Община Кубрат ще поеме всички разноски по отбелязването на юбилея на формацията. „Нашата формация има десетки фолклорни изяви в най-различни градове на страната, както и международни участия с награди и отличия. За първи път „Пагане“ отбелязва своят рожден ден с участието на толкова много гости, за което съм признателна и на организаторите, и на всички, които ни уважиха от сърце“, каза художественият ръководител Гинка Панчева.
   Празникът продължи с много танци, игри и изненади за присъстващите.

 

 

 

Над 200 танцьори празнуваха рожденния ден на фолклорната формация „Пагане“ в Кубрат Над 200 танцьори празнуваха рожденния ден на фолклорната формация „Пагане“ в Кубрат Над 200 танцьори празнуваха рожденния ден на фолклорната формация „Пагане“ в Кубрат

Назад