Международният ден на хората с увреждания отбелязаха в общината

   „Община Кубрат е била и ще бъде опора за хората в неравностойно положение“, каза кметът на Кубрат по повод Международният ден на хората с увреждания – 3 декември. Коментарът Неби направи в читалище „Светило - 1926“, в най-голямото кубратско село – Беловец.
   Поздрави към присъстващите бяха отправени от председателя на Дружество на хората с увреждания „Доверие“ в Беловец Миннет Яхова, от кмета на селото Есин Николова, от кубратския градоначалник и неговия екип. „Не споделям, че този ден може да се празнува и да се отбелязва като празник. Това е ден, в който отдаваме почит и уважение към хората в неравностойно положение, а уверявам ви община Кубрат ще е опора за тези хора“, каза Алкин Неби.
   С музикална програма, с песни и танци се представиха самодейци и деца от групите: „Доверие“ и „Дъга“. По време на визитата си Неби инспектира и обновено помещение към сградата, в която се помещава клуба на хората с увреждания в селото. След посещението си в Беловец Неби уважи и организирано мероприятие в Кубрат, на което присъства Радослав Няголов - председател и координатор на Регионал ната организация на Съюза на инвалидите в България.
   Председателят на Регионалната организация в Разградска област коментира, че с броя от над 1480 пенсионери в неравностойно положение общината е на челна позиция в страната. Той благодари за съдействието на Община Кубрат и сподели, че в лицето на Алкин Неби винаги е намирал подкрепа, съдействие и уважение. Няголов коментира, че по случай Международния ден на хората с увреждания инвалидите получили и пакети с подаръци. Той благодари на всички присъстващи и организатори.
   За доброто настроение на всички бе организирана и забавна програма с музика и танци, в която се включи и кмета на Кубрат. По време на срещата се разигра и томбола с награди.

 

 

 

Международният ден на хората с увреждания отбелязаха в общината Международният ден на хората с увреждания отбелязаха в общината Международният ден на хората с увреждания отбелязаха в общината
Международният ден на хората с увреждания отбелязаха в общината Международният ден на хората с увреждания отбелязаха в общината Международният ден на хората с увреждания отбелязаха в общината

Назад