Среща на творци в Кубрат

   В ритуалната зала на читалището в Кубрат се състоя среща на членове и симпатизанти на клуба на хумористите „Жарава“ и на клона на Конфедерацията на българските писатели в града. Гости на проявата бяха директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов и живеещият в Истанбул, Турция кубратски хуморист и карикатурист Кяшиф Юмер.
   В началото бе направено предложение от секретаря на читалището Гинка Денчева за възраждане на Клуба на културните дейци в града, като основата да положат хумористичния клуб и писателския клон. Но окончателното решение бе оставено за по-късен етап. За дейността на клуба, който догодина ще чества 30 години от създаването си и на клона, който пък е само на две години, говори председателят и на двете организации Димитър Атанасов. Гордост за клуба са националните конкурси за хумор и сатира в Кубрат, които вече станаха десет. На тях кубратските хумористи са извоювали редица отличия. Всяка година те участват и в различни международни и български конкурси и изложби. А наскоро членове на клуба участваха в предаването „Дядовата ръкавичка“ на програма „Хумор, сатира и забава“ на БНР.
   Членовете на писателския клон също имат с какво да се гордеят. Техни творби са включвани в литературни сборници, излизат в печатни издания и в интернет пространството.
   Прочетени бяха поздравителни адреси от кмета на община Кубрат Алкин Неби и от председателя на Конфедерацията на българските писатели Станислав Марашки.
   Всички кубратски творци прочетоха някои от своите творби. Разказани бяха много вицове и весели случки, а доброто настроение продължи до края на вечерта.

 

 

 

Среща на творци в Кубрат Среща на творци в Кубрат Среща на творци в Кубрат

Назад