„Сладко хоро“ в Деня за борба с диабета в Кубрат

   Във връзка със Световния ден за борба с диабета СНЦ „Диабет - Кубрат“ организира общоградска проява. Диабетици, младежи и граждани се включиха в националната инициатива „Сладко хоро“, която се провежда под мотото „Диабетът не ни спира“. Съорганизатор на проявата бе НЧ „Св. св. Кирил и Методий - 1891“ в града.
   Преди това всеки желаещ можеше безплатно да си направи скринингов тест и да си измери нивото на кръвната захар. Раздадени бяха информационни брошури, с които присъстващите бяха запознати с рисковете на това заболяване.
   Деца с медни гласчета огласиха с песните си централния площад. Председателят на сдружение „Диабет - Кубрат“ поздрави присъстващите и ги покани да се хванат на „Сладкото хоро“, в подкрепа на милиони хора, болни от диабет. Всички се хванаха за ръце и описаха със сини балони синия кръг на надеждата. На събитието присъства и се включи в кръга на надеждата и кметът на община Кубрат Алкин Неби.

 

 

 

„Сладко хоро“ в Деня за борба с диабета в Кубрат „Сладко хоро“ в Деня за борба с диабета в Кубрат „Сладко хоро“ в Деня за борба с диабета в Кубрат

Назад