Партньорска среща организира МКБППМН - Кубрат

   „Не на езика на омразата – да на позитивното, красиво и пълноценно общуване“ – е темата, която събра отново МКБППМН - Кубрат и нейният партньор библиотеката към читалище „Стефан Караджа 1928“ в село Бисерци на 13 октомври 2017 г. От две години местната библиотека участва в популяризирането на образователно-информационните плакати на комисията предназначени за деца и родители. По традиция местната комисия инициира събирания в различни институции за да запознае подрастващите с основната им дейност и предизвика интерес у тях. Библиотеките и в миналото и в наши дни остават като най-просветните и културни средища и подрастващите трябва да ги познават. Поради това другият акцент на срещата беше формиране на отношение към книгата отрано, която остава основен източник на знания и е незаменим помощник в подготовката на ученика.
   Деца на различни възрасти от село Бисерци, които са и сред най-активните доброволци и участници в дейностите на комисията, четоха и дискутираха върху поговорки и народни мъдрости и се обединиха единодушно, че красивото и ползотворно общуване винаги предизвиква положителни чувства и емоции и то е красиво, когато често се използват думи, които показват благодарност, обич, отношение, изразяват съжаление, означават извинение, прошка и др. Най-малките гости на срещата бяха запознати с читалнята и библиотеката.
   Всички участници получиха в знак на благодарност за активността им папки с позитивни послания, а библиотеката книжка от изданието на комисията „Малки стъпки-големи ползи“.
   Позитивната и полезна среща завърши с вкусна изненада от нашите домакини от читалищното настоятелство – Алиш Арифов, Гюлширин Алиосманова и Мейхад Адилова, които почерпиха децата за здраве и късмет.

   МКБППМН - Кубрат

 

 

 

Партньорска среща организира МКБППМН - Кубрат Партньорска среща организира МКБППМН - Кубрат Партньорска среща организира МКБППМН - Кубрат

Назад